ingyenes
webstatisztika
Levitra rendelés: Szállítási információk

Megrendelés, rendelés ismertetőből.

Fizetési módok, termék átadása-átvételeFizetési módok, termék átadása-átvétele

A megvett terméket az alábbi úton lehetséges megfizetni azonkívül átvenni:

Előremutató való utalással egy adott bankszámlaszámra: eszerint a legolcsóbb, mert a kézbesítési, csomagolás, továbbá további kiadásokat mi fizetjük.

Postai utánvétellel a doboz kézhez vételekor a postá(s)nak kiegyenlíteni az utánvétel összegét, azzal összefüggésben, hogy a postástól magától kapja kézhez a terméket, illetve a postán. Az utánvétel összegének megfizetésekor veheti át az igényelt árucikkeket.

Előreutalással történő fizetés továbbá átvétel: az előreutalásnál olyan nézőpontból lehet pozitívabb, hogy ekkor a postaköltséget cégünk fizeti, ekképp jóval alacsonyabb áron megveheti az árucikket. Rögtön, amikor megérkezett a pénz cégünkhöz, abban az esetben aznap feladjuk a terméket, így 48-72 óra alatt véghez vihető az egész, továbbá olcsóbb is.

Előremutató utalásnál kérjük küldjön a Kapcsolat menüponton át egy üzenetet és akkor mi nyomban küldjük azokat az adatokat elektronikus levélben Önnek, melyre utalni ajánlott a pénzt. Az utalás közleményébe írja be pontosan azt a nevet, irányítószámot, amit a megrendelésben is eljuttatott nekünk, így könnyedén be tudjuk azonosítani. Az áru nevét kérjük, soha ne írja be az utalás közleményének rubrikáiban, csak kizárólag a saját nevét továbbá az irányítószámát tüntesse fel, amit a megrendelés folyamán megadott!

Miután beérkezett az utalás (ez normál esetben pár óra, vagy maximum 1 nap), arról SMS-ben tudósítanak bennünket, és ezzel még azon a napon már postázzuk is a küldeményt ajánlott, utánvétel nélküli levélként, ami egy, illetve legfeljebb két nap alatt garantáltan megérkezik Önhöz, persze tapintatos csomagolásban.

Postán történő vagy futárral kiszállított utánvételes vásárlás valamint birtokba vétel: Az utánvételes fizetési variáció a legnépszerűbb amellett leggyakoribb. A szállító a megrendelt címre szállítja az árucikket és az utánvételi költség kiegyenlítésekor átadja azt az Ön kezébe. Átlagosan elmondható, hogy 20 000 forint alattig 1-2 dobozos megrendelés esetében elsőbbségivel feladott csomagok összes szállítási, továbbá más egyéb összege mindössze 1500 Ft. Eme összeg felett, amellett a küldemény súlyának emelkedése következményeképp, még 1800-2100-2700 Ft is lehet a plusz kézbesítési költség. A rendeléskor ezt a szállítási díjat hozzáadja a rendszerünk az árucikk eladási árán túl, így látja Ön is, hogy pontosan mennyi is lesz majd a postai hazaszállítási költsége, vagyis az árucikkel együttesen pontosan milyen összeget fog majd fizetni.

A postai utánvét, illetve postai utánvétel kifejezés azt jelenti igazából, hogy az értékesítői ráír a csomagra egy utánvéti árat, amit szeretne, hogy a vevőbarát a birtokba vétel folyamán kiegyenlítsen. Az utánvéti ár a mi esetünkben a termék árából, a postaköltségből, azonfelül a csomagolási költségből áll össze. Értelemszerően ez az utánvételi összeg az igényelt árut plusz kiadásokkal emeli, melyet a vásárlónak muszáj megfizetnie. A postai utánvétellel történő kifizetés esetében a futárnak kell odaadni a dobozon lévő utánvéti árat, és így a csomagot megkapja. Amennyiben nem talált senkit a címen, ír egy értesítőt. A másik lehetőség a postahivatalban maradó utánvételes csomag, aminél a postahivatalban marad a csomag, nem kerül kikézbesítésre amellett minekutána Önnek nem muszáj a saját címét megadnia az igényléskor, így semmilyen értesítőt sem fog kapni a postától, hogy jött csomagja, így Önnek muszáj besétálnia a postára továbbá megfizetni az utánvét díját. A postán maradó termék a gyakorlatban azért nem ilyen pofonegyszerű, ha ezen a módon szándékozza választani az igénylését, mindenképpen tanulmányozza ezt, mert amennyiben már sokszor vásárolt így, akkor is mások lettek a postázás szabályai, amiket itt olvashat el mélyrehatóan.

Szállítás postán maradó küldeményként

Kérem, mindenképpen tanulmányozza e postahivatalban maradó ismertetőből információt, mert még ha Ön már számtalanszor is igényelt postahivatalban maradó küldeményt és azzal minden simán működött, de mostanában nagyrészt átalakultak a postahivatalban maradó csomagok rendszerére vonatkozó előírásokat!

Ez rendszerint a legproblémásabb hozzájutási metódus a tapasztalataink alapján, számtalan ok miatt is.

A kisposták, vagy a plázákban, vagyis bevásárló központokban működő posták nem fogadnak postán maradó küldeményeket, eszerint azt visszajuttatják a feladóhoz. Kérjük, hogy a szóban forgó város, vagy település főpostájára címezzék a megrendelésüket, ha megoldható, és így máris jóval kevesebb zavar lehetséges az átvételnél. A postakeresőben olyan egészen kis postahivatalok, továbbá plázák- üzletközpontjainak postahivatalai is fel vannak tüntetve, ahol nincsen postán maradó küldemény, azaz kérjük ne ezt, hanem inkább a központi (főként)postahivatalokat válassza ki!

Rengetegen nincsenek tisztában vele, hogy a postán maradó küldemények esetén semmilyen értesítést nem kapnak a postástól. Hiszen nem is tudnák milyen címre postázzák az értesítést, mert az Ön saját címét nem adta meg a rendeléskor, hanem pusztán a posta elérhetőségét, amit a postakeresőben választott. Ezt súlyosbítja még, hogy sok esetben azt mondják a postára besétáló személynek, hogy nem is küldték el, vagy nem találják. Ilyenkor kérjük, küldjön cégünknek a KAPCSOLAT menüponton keresztül egy levelet, ahol mi válaszlevélben elküldjük Önnek a megrendelés alkalmával felvett küldeményt azonosító számot. Ezzel minden bizonnyal át fogják adni Önnek az ajánlott küldeményét, amibe a terméket csomagoltuk.

A postahivatalban maradó csomagok megérkeznek a főpostára (1-es számú posta), és amennyiben Ön nem oda kérte postán maradóként,abban az esetben átszállítják az Ön által megadott elérhetőségű postára az Ön csomagját. Viszont, ha az 1-es számú postára kérte, abban az esetben ott marad az 1-es számú postahivatalban.

Alapvető dolog: A postán maradó csomagoknál soha semmilyen esetben sem küldenek Önnek értesítést, ekképp Önnek muszáj az igényléstől számított 24-48 órán belül bemennie a kért számú illetve című nagyobb postára az adott településen. Ha 7 munkanapon belül nem megy be a postára, abban az esetben a küldeményt visszajuttatják a feladóhoz, azaz hozzánk. Feltéve, hogy a postahivatalban azt közlik, hogy nem jött meg a csomag, vagy nem találják, olyankor meg kell adni a küldeményazonosító RAG számot, és azután teljes bizonyossággal elhárul a nehézség! Eme számot a Kapcsolat menüpontra kattintva egy üzenetben kérje vállalatunktól, és mi eljuttatjuk Önhöz a lehetőleg leggyorsabban.

Legfontosabb panasz a postán maradó csomagoknál hogy a kipostázott küldeményt (levél alakjában) nem mindenkor találják meg azonnal a postahivatalban, csak egy ún. küldeményazonosító (RAG) számmal, amelynél az összes postázott csomag útvonala azonosítható. Az ún. küldeményeket azonosító RAG szám értékelése szerint már nagy biztonsággal ki tudják majd keresni a szóban forgó postahivatalban az utánvételes ajánlott csomagját, és átnyújtják Önnek az elvileg „még be sem jött” csomagot.Több esetben a postahivatalban a csekély ösztönzés amellett a kevés fizetés eredményeképpen, amennyiben nincs kimondottan elöl a szóban forgó küldemény, abban az esetben inkább azt mondják Önnek, hogy nem jött meg, vagy nincs meg. Ezért szükséges a küldeményazonosító RAG szám, ami ugyanakkor egy csomag nyomkövetési szám. Ezt a számot a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy pár soros üzenetben kérje el cégünktől.

A megrendelés utáni napon a terméke mindig postázásra kerül délután 16 óráig kivitelezett rendelések esetén. A délután 4 óra után feladott rendeléseket, amennyiben még van kapacitásunk, abban az esetben szoktuk teljesíteni, ámde hogyha nem áll módunkban, akkor következő nap küldjük ki őket. A feladott minden létező küldemény saját RAG számot kap, ennek következtében kikereshető a postahivatal számítógépével.

A postahivatalban maradó megrendelés utáni napon, kérésre elküldjük Önnek ezt a bizonyos küldeményeket nyomon követően számot, pedig ennek hiányában is besétálhat a postahivatalba valamint kikérheti a csomagját, ha becsületes alkalmazottak dolgoznak éppen, abban az esetben megtalálják Önnek elég hamar és átveheti.

Ha valamely okból mégsem küldenénk ezt a bizonyos RAG számot levélben, abban az esetben legyen szíves, vegye fel velünk a kapcsolatot, ha befáradt a postára és ott azt mondták Önnek, hogy nem érkezett meg a küldemény, illetve eltűnt. A KAPCSOLAT menüponton át írjon nekünk egy rövid üzenetet!

Ezért olyan lényegbevágó, hogy igazi levelezési címet továbbá telefonszámot közöljön velünk, hogy a kapcsolat sikeres lehessen. Netalán az ilyen kiküldési zavarnál fel tudjuk Önt hívni, hogyha nem reagál az üzenetünkre.

Hazaszállítás szokásos postai utánvéttel, házhoz való kikézbesítéssel

A hagyományosnak azonfelül leggyakrabban előfordulónak mondható postahivatali utánvételes küldemény házhoz történő házhozszállítása esetén a futár kis értéknél (100 000 Ft-ig) kikézbesíti a csomagot a lakáshoz, és ott az átvételkor kiegyenlítheti a postaköltséget a megrendelő oly módon, hogy ott rögtön a szállítónak megfizeti az utánvétel összegét. Az utánvét ára az igényelt termék(ek) árából, a posta- utánvételi, amellett csomagolási költségekből áll össze. A megrendelésénélkülönben minden esetben szerepeltetjük a házhozszállítási árat is részletesen, ekképp megfigyelheti, hogy a rendelt árucikk árán túl mennyibe kerül a kézbesítés.

Lakcímre történő kiszállításkor utánvétel esetén, ha nem nyitnak ajtót az adott címen a postás vagy a szállító, vagy esetleg drágább értékű az utánvétel ára, akkor többnyire a helyszínen hagy egy értesítést a postaládában Önnek.

Sajnálatosan azt szükséges megfigyeléseink alapján mondanunk, hogy a hazaszállítási gyakorlat nem minden esetben megfelelő, többször értesítőt sem hagynak a helyszínen a postások/szállítók valamilyen okból kifolyólag, és ilyenkor az általunk feladott küldeményt visszafordítják hozzánk, mert Ön nem is tud a küldeményünk kiérkezéséről, minthogy nem kapott róla értesítést, hogy fáradjon be a postahivatalba. A kiút az, hogy a rendelést követően 48 órával maximum, amennyiben nem érkezik meg a megadott lakáshoz a csomagot, akkor írnia kell számunkra egy levelet a Kapcsolat menüpontra kattintva. Ezután a küldeményeket azonosító /RAG/ számot megírjuk Önnek így ezzel minden bizonnyal megtalálják a postán.

Bármilyen nehézség, vagy 2 napnál régebbi megrendelés esetén, amennyiben nem vehette át a termékünket, abban az esetben kérjük, lépjen velünk kapcsolatba oly módon, hogy küld egy levelet a nehézségeiről a KAPCSOLAT menüpontban!

Házhozszállítás előrehaladottabb történő utalásnálHázhozszállítás előrehaladottabb történő utalásnál

Hogyha Ön előrehaladottabb elküldte részünkre a termék(ek) összegét, olyankor az utalás jelentkezését követően, aminél rövid szöveges üzenetben értesítenek minket, még haladéktalanul aznap postázzuk a csomagot. A küldeményt szokásos külsőleg hatásoktól védett fóliás átlátszatlan továbbá nem kitapintható zacskóba zárjuk, a tartalmát nem tüntetjük fel. A diszkrét küldeményünk ajánlva fog feladásra kerülni utánvétel nélkül.

Hogyha talán el kellett mennie otthonról ekképp a postás/futár nem tudta odaadni, olyankor a helyszínen hagy egy üzenetet a postaládában Önnek. Ezzel kívánatos besétálnia a postára azonkívül birtokba venni a fizetés nélkül átadott tapintatos csomagolású ajánlott küldeményét.

Hogyha nem lett bedobva értesítés azonfelül már több napja megrendelte a küldeményt, akkor minden bizonnyal a postás vagy a szállító nem hagyott értesítőt Önnek, azonban a postahivatalban benn lesz a csomag. Hogyha még így se képesek megtalálni, írjon cégünknek a Kapcsolat menüpontban egy üzenetet és segítünk Önnek megoldani a problémát! Az átutaláshoz fontos fizetési ismertetőnket ezen oldal legfelső részén találja meg a FIZETÉSI MÓD-nál.

Postázás gyorsasága, időtartama, kivételes sürgősségi szolgáltatás

A hazaszállítás idejének lerövidítése, továbbá a kedves megrendelő mentől jobb ellátása vállalatunk meghatározó elvárása! Persze a kedvező postázási árakat alapul véve a magyar posta árkalkulációja amellett gyorsasága a mértékadó, illetve a szállítmányozási szakszolgálat (futárszolgálat).

A 16 óráig lebonyolított rendeléseknél aznap végbemegy a dropship, azaz hogy a küldemények közvetlenül a vevőnek történő kiküldése. Eszerint az aznapi postára való feladásnál a postahivatal 24-48 óra alatt biztosítja a küldemények célba érkezését egész Magyarország területén belül. Eme időintervallumig ténylegesen is is betartható. A futárszolgálatok 24 órás elintézést garantálnak.

Az összes küldeményt általában normál elsőbbségi külön ellátással vesszük igénybe, amelynek ráadás díja nem éri el a 90 Ft-ot se.

Az igénylő kérhet postai kivételes sürgősségi szolgáltatást is (EMS), amely biztosítja, hogy az aznap kivitelezett megrendeléseket másnapra a fuvar cég 5600 forint költség ellenében a nagyobb városok településein de. 9-re a kisebb települések esetében maximum déli 12 óráig átadja.

A postahivatal normál sürgősségi ellátása nem biztosítja bizonyosan a másnapi kézbesítést, így hogyha bárkinek okvetlenül szüksége van másnap a termékeinkre, abban az esetben igénybe vehet külön sürgősségi lehetőséget úgynevezett EMS lehetőséget, ami esetén a postahivatal szavatolja a következő nap déli 12 óra előtti címzetthez juttatást.

Postaköltség, utánvételes költség, csomagolási kiadások a rendelésnél

A postahivatali utánvéttel történő vásárlás egy költségesebb lehetőség, ugyanis az árucikk költségén túl a posta utánvételi szolgáltatás díját is a vevőnek kell kifizetnie, nem úgy, mint az előrehaladottabb történő utalásnál, mert ott vállalatunk átveszi teljes egészében a postázási amellett más járulékos költségeket.

A kiszállítási, becsomagolási, azaz utánvételi díj összege általában nem túl nagy értékű küldemények esetében 1500 forint alatti.

A nagyobb értékű, ekképp némileg súlyosabb küldemények esetében az 1800-2200-2700 Ft-ot is elérheti, viszont a megrendelésekor a hazaszállítási összeget jelezzük pluszban az árucikk árán felül, így részletesen tisztában lesz azzal, hogy mennyibe kerül a teljes igénylése egyszerre.

A rendeléshez tartozó kiszállítási, utánvétes, becsomagolási teljes árat, ami pluszban hozzáadódik az áru árához, azt a rendeléskor a számítógépes rendszer kimutatja Önnek.

A létező legjutányosabb és legalkalmazkodóbb kiszállítási módszert kínáljuk az Ön számára a legkomolyabb tapintatosság mellett.

panaszok és tennivalók a kézhez vétellel, szállítással kapcsolatban

Természetesen a hazaszállítást azonfelül a kiküldést is csak emberek végzik el, ezért néha hibát véthetnek. Ezzel nincs is probléma, mivelhogy minden kellemetlenségre készen áll a megoldás az esetleges kényelmetlen problematikák elhárítására.

Nem azt a féle vagy darabszámú árut kapta, mint amit választott a megrendeléskor

Miután online gyógyszerkereskedésünknek naponta több száz megrendelése van, így elképzelhető, hogy egy kis figyelmetlenség következtében akaratlanul nem annyi mennyiségű illetve nem pont azt a terméket tesszük bele a küldeménybe. Ennek természetesen nagyon kicsi a valószínűsége, ámde, hogyha ez játszódott le Önnel, abban az esetben sincsen baj, hiszen nincs egyéb dolga, mintsem az oldal alján található üzenetküldő űrlapjának segítségével eljuttatni nekünk egy panasz bejelentő levelet, amelyet haladéktalanul kivizsgálunk még azon a napon, valamint amennyiben így történt, akkor korrigáljuk a mulasztásunkat magától értetődően ingyen.

Az árut összetörve vagy kiszakadva kapta meg a borítékból elővéve

Sajnálatos módon a hazaszállítás alkalmával a nem jól kezelt valamint szállított küldemények bizony sérülhetnek. Az ilyen hibás csomagokra a Magyar Posta ad biztosítékot, gyógyszerkereskedésünk nem tud kártérítést nyújtani a más különböző szállító cégek által okozott károkért.

Az ilyen panasz átlag csupán igen ritkán alakult ki, viszont a vevőkben szóltak, hogy a levél /bliszter/ szét van szakítva, ámde ettől még semmilyen baja sem lett a gyógyszerkészítménynek, ekképp nem kívántak a feltehető csekély károkon problémázni.

Nem kapta meg a csomagot időben

Vállalatunk nagyon odafigyel a gyors, még azon a napon történő dropshipre (kiküldésre), ekképp minden nap elküldjük a 16 óráig lefolytatott rendeléseket. Ezeknek egy, vagy maximum két nap alatt meg kellene érkeznie a teljes hazánkon belül akárhová. Ha két napon belül nem kapta meg a csomagját, abban az esetben mindenféleképpen tudassa ezt velünk úgy, hogy a KAPCSOLAT menüpont használatával egy üzenetet ír a problémájáról, melyben adja meg, hogy milyen jellemzőkkel azonfelül milyen árucikket rendelt, amely még nem érkezett meg.

Annak, hogy vajon miért nem kapta meg a küldeményét, szerintünk a következő okai lehetnek:

• Nem kapott róla értesítőt, ez okból nem ment be felvenni a postára, azonfelül nekünk visszajuttatták a küldeményt. Ez a dolog általánosságban a postahivatalban maradó csomagok esetében történhet, vagy akkor, ha abban a városban, településen az utánvétet végződő kézbesítő postás vagy szállító és a szokásos postás egészen más. Ezért feleslegesen panaszkodik a már esetleg jól ismert postásánál, hiszen nem is °C végzi az utánvételi küldemények kikézbesítési feladatát. Még hagyományos lakáscímre történő házhozszállításnál is megtörténik többször, hogy nem hagynak a helyszínen értesítőt, ekképp Ön nem tudhat a küldeményről és néhány nap elmúltával visszaküldik a feladóhoz.

Azt ajánljuk, hogy mindenféleképpen írjon nekünk, amennyiben a megrendeléstől számítva legfeljebb 48 órán belül nem kapta meg az ajánlva feladott utánvétes csomagunkat, és mi eljuttatunk Önhöz egy küldemény nyomkövetési számot (ún. RAG számot), amivel már be tud menni a postahivatalba és átadják Önnek egyéb papír nélkül is a csomagot. Azaz 48 óránál tovább semmiképpen se várjon, hanem küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüpont segítségével egy üzenetet!

• A küldemény a postán eltűnt. Ebben az esetben Önnek úgyszintén jeleznie kell felénk, hogy a küldeményünket nem kapta kézbe. Mi utánanézünk, és feltéve, hogy eltűnt a termék, akkor annak az értékét a postahivatal kereskedésünknek visszatéríti, ámde még azon a napon, amikor ezt megtudtuk valamint bebizonyosodott, hogy elkallódott, akkor mi rögvest postázzuk Önnek újra a megrendelt árucikket és így az azt követően napra valószínűleg oda is érkezik.

Ilyesmire amúgy csak egyszer volt mostanáig példa. Az a főként, hogy ha nem kapta meg a csomagot, akkor mindenféleképpen jelezzen nekünk, mert arról meg lehet győződve, hogy feladjuk még azon a napon a16 óráig leadott igényléseket!

• Nem történt meg a küldemény feladása.

Online gyógyszertárunknak minden esetben van raktáron bármely mennyiségű árukészlete, ekképp szinte garantált, hogy nem történhet meg, hogy elfogynak a termékek, és nem tudjuk kiküldeni a megrendelt árucikkeket. Netalántán megeshet az, hogy a rendelés megírását követően valamelyik levelezési rendszer nem küldi át az igénylést cégünkhöz. Ilyesmire még nem tudunk egyetlen egy precedenst se.

Küldemény nyomkövetési illetve küldeményazonosító szám, úgynevezett RAG szám eljuttatása Önnek e-mailben, feltéve, hogy eltűnt a csomag

Hogyha azt a felvilágosítást kapja a postástól, illetve a postától, hogy semmilyen küldeménye nem érkezett Önnek, abban az esetben jóformán bizonyos lehet benne, hogy a postahivatalban elkeveredett a küldemény. Ilyenkor egy úgynevezett küldeményeket azonosító RAG számot igényelnek, mert minden küldeménynek van egy egyedi azonosítószáma, és az alapján már kikeresik az Ön küldeményét a postahivatalban a számítógépes adatbázisukba begépelve. A küldeményazonosító RAG szám bemutatását, vagy bemondását mindig a postahivatalban kívánatos lefolytatni, és nem a postásnak/szállítónak mondani, hogy járjon utána.

Ez a küldeményazonosító szám mindenkor két betűvel indul azonkívül 14 szám követi. A 2 betűjelei, mellyel kezdődik, az az R és az L és utána 14 darab szám.

A küldeményét délután 4 óráig megtett rendelésnél még azon a napon elküldjük, és 1-2 nap alatt már meg is kapja. Amennyiben legfeljebb 2 nap leteltével nem érkezett meg, akkor mindenféleképpen írjon nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül egy pár soros levelet a panaszával – adatainak feltüntetésével, és akkor mi nyomban választ küldünk továbbá megadjuk Önnek eme csomagokat nyomon követően RAG számot. E RAG számmal be tud fáradni a postára, ahol már a számítógépbe beírva pontosan tudják majd, melyik csomagról van szó, amellett megkeresik az Ön számára.

Diszkréció, csomag látványa- küllemeDiszkréció, csomag látványa- külleme

Gyógyszerkereskedésünk lényegbevágó elvárása a tapintat! A rendelése egyáltalán nem fog kiszivárogni harmadik fél felé, azt más embernek nem kézbesítjük. Számtalan ügyfélnek jókora problémátokoz, hogy hová is küldessék a küldeményt, nehogy akárki is rájöhessen. A szüleinél illetve más közös háztartásban él valakivel és emiatt nem akar kényes kérdezősködéseket, így merül fel a téma, hogy hova szállíttassam a csomagot?

A megoldás hallatlan egyszerű valamint persze a legdiszkrétebb. A postára postán maradó levélként. Azért is nagyon kedvező ez a mód, mert így Önnek még a saját címét sem muszáj számunkra megírnia, hanem csupán a postahivatalnak a számát illetve a címét (bármely település főpostája az 1. számú posta), melyet a postakeresőnkből tud majd kiválasztani. Azért ez a dolog nem ilyen könnyűszerrel, jó néhány ismeret valamint tennivaló létezik a postahivatalban maradó küldeményeknél. Ha postahivatalban maradó csomagot szeretne kérni, vagyis, hogy a postán benn maradjon a küldeménye és ne küldjék ki, olyankora következőket mindenképpen olvassa át alaposan: szállítás postán maradó küldeményként!

A csomagolás illetőleg a levél külseje

A feladott küldemények külleme azonkívül formája végtelenül szerény, semmi sem utal a tartalomra. A feladóként egy magánszemély nevét írjuk rá a kellemetlen kérdések kihagyása miatt. A csomagot szokásosan mint levelet adjuk postára, mert így kevesebb pénzbe kerül a csomagénál. A levél egy levegőtől buborékos bélelésű boríték, amelyet nem lehet kitapintani se, és ezért nem szokott kárt szenvedni sem a boríték tartalma, nálunk a patikaszerek.

A mérsékeltebb árú illetve súlyú- illetőleg térfogatú rendeléseket eszerint egy kibélelt borítékban postázzuk, amelynek kinézete az alábbi képen látható:

A nagyobb árú, vagy nehezebb, nagyobb térfogatú rendeléseket kartondobozban postázzuk.

Amikor telefonálunk Önnek a rendeléskor kapott számon

Az igénylésben megírt telefonszámon kizárólag teljesítési, kiszállítási probléma során hívjuk fel a legutolsó esetben, ha leveleinkre nem felel semmit. A rendelés visszaigazolása céljából semmiféleképpen se zaklatjuk telefonon, hanem pusztán egy értesítőt levelet írunk az Ön számára.

Esetleg abban az esetben hívnánk fel Önt, ha sürgős házhozszállítást óhajt másnapra. Amennyiben talán a leírt rendelési adatok hiányosak, aszerint nem áll módunkban teljesíteni a rendelést. A telefonhívásnál minden esetben a rendelést kitöltő egyént hívjuk a telefonhoz, vagyis meggyőződünk a elől, hogy ki az, akivel tárgyalunk, továbbá amennyiben felesége vagy valamelyik barátja vagy rokona venné fel a telefonját, akkor ne féljen csupáncsak egy eltévedt hívás voltunk egy rejtett számról, amit nem is lehet visszahívni, és visszakeresni. Tehát Önnek nem lesz bosszúsága! Ekképp a tapintat 100%-os.

Jótállás

Gyógyszerértékesítő cégünk a Nemzetközi Gyógyszer Szövetség valamennyi jogosultságával bír, és minden gyógyszerére pénz visszaadási vagy csere jótállást garantál kedves megrendelőinek!

Netes gyógyszertárunkban nem történhet meg semmilyen körülmények között sem, hogy a jogosulatlan gyógyszerértékesítőkhöz hasonló módon lemásolt gyártmányt adjunk el Önnek. Kereskedésünk jó hírneve, legális működési tanúsítványa, netes patikai azonfelül gyógyszer kereskedelmi tanúsítványa miatt sem engedhetné meg, hogy hamis szert adjon el, mert abban az esetben bevonják a vállalat valamennyi tanúsítványát. Megszüntetnék státuszát, bár mi hazánkon kívül még 31 gyógyszergyárral, 895 szokásos gyógyszertárral állunk szerződésben. Ezen felül még 18 államban vannakjól prosperáló online gyógyszerkereskedéseink.

Alább ismertetjük Önnel azt a három legfontosabb szövetséget valamint testületet, amik a patikák, továbbá online gyógyszerkereskedések üzemeltetését, szolgáltatásait, és a megrendelt, illetve kiadott orvosságokat megvizsgálják továbbá ellenőrzik, rossz színvonal esetében megszüntetik a gyógyszerkereskedés üzemelését, amellett megvonják az üzemeléshez nélkülözhetetlen felhatalmazásásait.

Hogyha a KAPCSOLAT menüpontra rákattint, akkor megmutatkoznak Önnek a számítógép képernyőjén cégünk azonkívül a netes gyógyszerkereskedésünk nevére szóló legkomolyabb szintű globális gyógyszer ellenőrzési szervezetek érvényes jóváhagyásai. Az engedélyek képeken látni fog domain nevünket jelző sorozatos vízjeleket, melyet amiatt kellett rátennünk, hogy az engedély nélkül üzemelő, hamisított orvosságokat forgalmazó internetes kereskedések ne tudják lemásolni e formális felhatalmazások okiratait valamint átírni a saját nevükre.

• FDA /Food and Drug Administration/ engedély,

• CIPA /Canadian International Pharmacy Association/ engedély,

• VIPPS /Verified Internet Pharmacy Practice Sites/ engedély a Kapcsolat menüpontnál megtekinthetőek valamennyi céges adatunkkal egyetemben.

Ezen hiteles okiratok meglétével már kitisztulhat Ön előtt a kép, hogy kereskedésünk egy hivatalosan munkálkodó netes gyógyszertár, és nem csupán a tucatnyi törvénysértően hamis gyógyszerforgalmazó honlapok egyike, amikre a HENT, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület is felhívja a figyelmet.

Vállalatunk ezen felül csere garanciát, végső esetben pénz visszatérítési biztosítékot is garantál az összes gyógyszerére, az alább felsorolt garanciális feltételek mellett, hogyha:

• Ön nagykorú.

• Ön nem használt drogot, tudatmódosító szert alkalmazás alatt és/vagy előtte.

• Ön betartotta a szerre vonatkozó használati utasításokat maximálisan.

• Ön nem használt koffeint, taurint, és alkoholt tartalmazó ételt, italt, vagy egyéb különböző terméket a tabletta beszedése során és azt megelőzően.

• Ön nem szenved máj, szív, vese, tüdőbetegségben azonfelül nem szed erre pirulákat.

• Ön nem alkalmaz nitrát tartalmú, illetve egyéb további értágító, intenzív vérnyomást csökkentők, vagy vízhajtó gyógyszereket.

• Ön nem szenved pánikbetegségben, nincs pszichológiai gondja, amellett nem szed antidepresszáns szereket.

• Önnek saját hibáján kívüli okokból nem hatott e készítmény.

• Ön rábólint arra, hogy IP címét továbbá személyes adatait az adatbázisunkban tároljuk.

Ha eleget tett ezen felsorolás elvárásainak, azonfelül a tabletta önhibáján kívül nem volt hatásos az Ön számára, visszafizetjük a gyógyszer árát, vagy elcseréljük egy más hatóanyagú gyógyszerkészítményre elsőként.

Pénz visszaadási vagy esetleg cserére vonatkozó biztosíték adása gyakorlatilag

Ha megtörtént, hogy Ön minden szabályt betartott és még úgy sem hatott a portékánk, akkor kiválaszthatja, hogy az árát kívánja kézhez kapni, vagy esetleg kicseréljük a termékét egy egyéb alapanyagú patikaszerre. Szokás szerint felajánlunk az Ön számára egy más hatóanyagú cserekészítményt, melyet teljesen ingyen postázunk Önnek. 99 százalékban a különböző hatóanyag már teljesen bizonyosan be szokott válni, mert történhet olyan eset rendkívül ritkán, hogy egy alapanyag valamely okból nem használ valakinek. Ezzel szemben ha tesztel egy másik hatóanyagú terméket, abban az esetben meglepődik az eredménytől, amellett mindjárt másképpen viszonyul cégünkhöz.

Ha vissza óhajtja igényelni az árát

Abban az esetben nincs más dolga, mint, hogy küldjön számunkra a KAPCSOLAT menüponton át egy reklamáló e-mailt, és kapni fog egy Claims Identification Number-t, értsd egy reklamációs azonosító számot. Ezzel a panasz bejelentő számmal kérjük, legyen szíves, adjon fel a vállalatunknak egy kérvényező levelet hagyományos postai úton arra a névre valamint címre, melyről a küldeménye érkezett. Ebben a levélben azt kérjük, írja oda az Ön becses nevét, személyi adatait, azonfelül a előforduló nehézségét a gyógyszerrel összefüggésben. Kérjük, legyen szíves, tájékoztasson bennünket eme levélben, hogy miféle eredményt azonfelül mellékhatást érzett a patikaszer használatakor, illetve valamennyi, a hatással összefüggésbe hozható cselekményt. Pl. ivott-e koffeint tartalmazó italokat, illetve alkoholt a használata előtt vagy alatt, és használt-e egyszerre vele másmilyen készítményeket, azonfelül hogy hány éves. Ha elküldte ezt a papír alapú írásos levelet a megrendelésnél kapott névre valamint postafiók címre, abban az esetben kérjük, írjon számunkra még egyszer a Kapcsolat menüponton keresztül egy rövid üzenetet, melyre egy nap leforgása alatt válaszolunk.

Ha beérkezett vállalatunkhoz a papír alapú levele és a tartalmát nyilvántartásba vettük (4-10 nap), akkor még megvizsgáljuk az esetet, és ha Ön a betegtájékoztató szerint használta a szert azonfelül minden érdemi előírásunkat komolyan vette, akkor jár Önnek a jótállás, ekképp visszafizetjük Önnek az összeget! Nagyon kérjük, ebben az esetben ne felejtse el a kézírásos levelében megírni az utaláshoz kellő személyes adatait. Csupán kézzel írt levelet hagyunk jóvá, miután ezt fénymásolnunk kell valamint el kell vinnünk a központunkba az adminisztrációhoz. Amennyiben bármelyik adatot nem küldi el, ami fontos a pénz visszatérítési garancia érvényesítéséhez, akkor az utalást nem tudjuk lefolytatni. Elsőként, kérjük, küldje vissza nekünk az igényelt termékét, mely hatástalan volt, és mi kontrolláljuk, hogy cégünktől ered-e. Szállítás előtt mindig egy jól elrejtett megjelölést erősítünk a medicina dobozára, levelére, ezért felismerjük, amennyiben nem vállalatunktól van a visszaküldött gyógyszerkészítmény. A pénz visszaadási jótállást mindössze abban az esetben tudjuk teljesíteni, amennyiben az orvosság leveléből /bliszter/ csak konkrétan maximum 1 darab hiányzik, vagy zselé esetében egy tasak. Ha több tabletta/zacskó nincs benne, onnantól kezdve már nem tudjuk majd egyik fajta jótállást se nyújtani az Ön számára még aktív panaszbejelentés esetében sem!

Hogyha Ön a jótállását meg szeretné kapni, abban az esetben kérjük, a Kapcsolat menüponton keresztül írjon hozzánk egy levelet, átadva benne a Claims Identification Number-t, azaz a különleges panasz bejelentő azonosítási számot, továbbá tüntesse fel a bankszámlaszámát azonfelül az átutaláshoz szükséges összes adatát. Hogyha ezeket az adatait 16 óráig megírja számunkra, akkor még aznap megtérítjük a kifizetett összeget, amely 24 órán belül jelentkezik a számláján. Erről egy képernyőképet tárolunk, hogyha netalán azt gondolná, hogy mégsem utaltuk a pénzt az Ön számára. Az igénylés elfogadásával mindezen szabályzatot Ön elfogadja.

Amennyiben ki szándékozzacserélni a patikaszert

Ha az Ön számára valami okból nem volt hatásos az elküldött készítmény, illetve nem reagált jól éppen arra az alapanyagra, azonban az árával nem megy semmire, hanem inkább megpróbálkozna egy másik hatóanyagú szerrel, abban az esetben kérjük, írjon számunkra egy panasztevő pár soros üzenetet a KAPCSOLAT menüponton keresztül. Ilyenkor aztán kapni fog egy Claims Identification Number-t, úgymond egy panasz bejelentő azonosítási számot.

Ezután küldjön számunkra egy kézzel írt papír alapú üzenetet arra a névre és címre, amely az igényelt csomag kézhez kapásakor feladóként meg volt jelölve! Eme kérvényben szépen kérjük, írja meg az Ön kedves nevét, személyi adatait, hogy milyen lakcímre vagy postacímre szeretné pontosan a csere készítményt amellett azt is, hogy mire akarja, hogy kicseréljük a gyógyszerkészítményt! Alapvetően felkínálunk Önnek a szakértelmünk szerint egy más hatóanyagú terméket, amely gyógyszerkereskedésünk szakértőink szerint már hatásos lesz. Ha a két gyógyszer költsége között eltérés van, ez átutalással, megbeszélést követően kivitelezhető.

Ezt követően Önnek visszaigazoljuk a kérését, ami után nincs egyéb tennivalója, mint hogy feladja postán ajánlva, a kézírásos offline kérelmet (ami tartalmazza a személyes adatait, telefonszámát, a cserélendő patikaszer nevét, a Claims Identification Number számával, azaz a csak erre az esetre vonatkozó panasz bejelentő azonosító számával együtt); továbbá a rendelt csomagján szereplő Feladó nevére valamint postafiók címre (ez ugyanis a vállalatunk) a megmaradó valamint bontott árucikket szíveskedjék visszajuttatni.

Hogyha megérkezett cégünkhöz a nem megfelelő termék, az Ön adatai továbbá a Claims Identification Number (reklamációs azonosító szám), akkor azt feldolgozzuk és egy-két nap elmúltával a levelében található adatok alapján feladjuk Önnek a csere terméket. A saját kézzel írt papír alapú levél az okból szükséges, mert cégünknek le kívánatos fénymásolni a hozzánk eljuttatott kérelmét azonfelül el szükséges küldenünk a központnak adminisztrációs munka okán.

009989
Users Today : 6
Users Yesterday : 29
This Month : 383
This Year : 9989
Total Users : 9989
Views Today : 14
Total views : 30188
Levitra rendelés
Levitra rendelés

szexszalon.hu

Szexszalon - szexshop

vadvagy.hu

Vad Vágy - szexpartner kereső